I ønsket om at skabe et kompromisløst produkt til fælles brug har Ruths Hotel og Sømærket Vin- og Ciderbar udviklet cider af egen produktion.

Det er franske produktionsmetoder, der er udgangspunktet for den nye cider, og æblerne er af højeste danske kvalitet. Helt som traditionen foreskriver blev æblerne plukket i sensommeren, og den igangsatte ciderproduktion er sat til at være klar i det tidlige forår. Den officielle lancering finder sted den 30. marts, hvor en hel dag er dedikeret til fejring af franske traditioner såvel som det skønne danske forår.

Det er Jack Cramer og Karl-Emil, der står for arrangementet som afholdes i Sømærkets stemningsfyldte lokaler - fra kl. 14.00 til lukketid.


Cider & samvær

Foråret er på vej og lanceringen af vores nye cider giver ideel anledning til at komme ud af sit ”vinterhi” og få hilst, skålet og hygget sig i godt selskab. Skawboer, stamgæster og alle andre er velkomne til denne uhøjtidelige festdag i Gl. Skagen. De to nylancerede cider-varianter serveres ad libitum hele dagen, og hen over eftermiddagen vil der desuden være diverse snacks.


Pétanque-turnering

Helt i tråd med inspirationskilden til den nye cider, så afholdes der på fransk facon pétanque-turnering. Da vejrudsigten desværre ikke lover forårsvej, så arrangeres turneringen i lokalerne under Strandhuset.

Festmåltid 

Forkærligheden for det autentisk franske afspejles også tydeligt i aftenens menu, som står på buffet med confiteret pattegris og boghvede pandekager à la Jack Cramer. De to cider-varianter egner sig perfekt til maden, andre drikkevarer kan dog naturligvis tilkøbes. Efter måltidet søger Karl-Emil som vanligt for lidt godt til ganen og til øregangene, hvorved forårsaftenen kan fortsætte med maner.


Tilmelding til arrangementet gøres via online køb af billet. Dørene åbnes kl. 14:00 og kl. 18:00 serveres måltidet. Billet inkluderer deltagelse i arrangementet, petanque-turnering, fri cider og festmåltid.
>> KØB BILLET

  

 

Det er nærmest som en manifestering af det velfungerende samarbejde, at Ruths Hotel og Sømærket Vin- & CiderBar har kastet sig ud i dette fælles cider-projekt. På tredje år har Karl-Emil nu stået for at skabe liv i de stemningsfyldte lokaler i Sømærket. Det høje niveau af service og kvalitet komplimenteres af en tilbagelænet atmosfære samt fransk elegance. Herved er Sømærket blevet et naturligt supplement til Ruths Brasserie, pejsestuen og Okê.

En ret åbenlys fællesnævner for det nye projekt er ikke overraskende en forkærlighed for franske traditioner. Idéen om cider af egen produktion har længe spiret mellem Jack og Karl-Emil, og i sensommeren 2022 blev æblerne høstet. De to æblesorter Discovery og Rød Aroma er anvendt til hver deres karakteristiske cider. Disse franskinspirerede varianter af cider er dog hverken produceret på æbler fra Normadiet eller Bretagne, nej de er skam fra en Nordjysk frugtplantage nær Skørping, og kvaliteten er som en selvfølge i særklasse. Efter lanceringen den 30. marts vil de to cider-varianter kunne nydes på Ruths Hotel såvel som hos Sømærket Vin- og Ciderbar, så længe lager haves.

De bedste hilsner
Jack Cramer, Ruths Hotel & karl-Emil, Sømærket