Jakob Spolum er chefkok i Ruths Gourmet og gastronomisk ansvarlig for Ruths Brasserie, morgenbuffet samt selskaber og konferencemiddage på Ruths Hotel

Jakob Spolum - "Den hjemvendte søn"

Den 1. september 2017 blev Jakob Spolum chefkok på Ruths Hotel, og det seneste kapitel i historien om Ruths Hotel kunne sagtens kaldes for "den hjemvendte søn".

Jakob Spolum er født og opvokset i Sæby syd for Skagen, og da han for 10 år siden ønskede at blive gourmet kok, så var det naturlige valg at komme i lære under mesteren selv, Chef Michaud på Ruths Hotel. Det er da også en ydmyg ærefrygt, at han nu har overtaget det køkken, hvor han fandt sin første inspiration i den klassiske franske gastronomi.

Siden Jakob blev udlært i 2009 har han arbejdet på Strandgården på Læsø, Munkebro kro og hos Thomas Pasfall i Odense - de seneste år har han været medejer af Restaurant Sletten i Humlebæk med flotte anerkendelser i gastronomiske kredse. 

 

Det klassiske køkken med en innovativ personlig tvist

Jakob har stor respekt for det arbejde og den betydning både Chef Michaud såvel som Dennis Juhl har haft på Ruths Hotel, og Ruths Brasserie fortsætter i samme stil som det klassiske og autentisk fransk brasserie. Men selvom Jakob betragter sig mere frankofil end Dennis, så fornægter de Nordjyske rødder sig ikke og trængen til kreativitet med et en personlig tvist opleves primært i Ruths Gourmet, der stilmæssigt er en blandning af dansk og nynordisk med en stærk forandring er det klassiske køkken med primær fokus på smagsoplevelsen mere end det kunstneriske indtryk.