Følg sæsonerne og stemningen - i Gl. Skagen og på Ruths Hotel. Bliv tilmeldt vores nyhedsbrev. 
På Ruths Hotel udmærker vi os ikke ”bare” ved at være et landskendt hotel med service og gastronomi af højeste klasse. 
Vores ambition er drevet af dedikerede medarbejdere, og vi ønsker at være et fyrtårn i branchen. I den sammenhæng er
det en topprioritet, at sikre et skræddersyet forløb for hver enkelt elev, som vi tager ind. Det er nemlig et partnerskab,
der i højeste grad går begge veje. Som arbejdsplads gør vi os umage for at tiltrække landets dygtigste elever, og give
dem ansvar for at dygtiggøre sig i et miljø fuld af ekspertise og faglig kompetence. Herved opstår der en synergi,
hvor eleverne hurtigt bliver en del af holdet, der i det daglige bidrager til at opnå nye resultater og afprøve idéer.

”Investér din elevtid på Ruths Hotel, og tag din karrierer i præcis den retning, som du dagdrømmer om.” 
Det er lidt af en påstand, men vi står inde for det, og vi guider dig hele vejen.

En elevplads på Ruths Hotel giver:


Erfaring med både et tempofyldt brasserie, en anmelderrost gourmet-restaurant, klassiske selskaber og skræddersyede events. Denne variation med et så konsekvent højt niveau er ikke at finde andre steder i landet. Du vil med andre ord få massevis af indsigt, inspiration og ikke mindst uvurderlig erfaring med service og gastronomi i dansk verdensklasse.

 
Et tæt samarbejde
på tværs af faglighed; tjenere, bartendere, sommelier, konditorer, specialiserede kokke osv. Vi har et super stærkt sammenhold, hvor vi tager os godt af hinanden. Det gælder både dem med mange års anciennitet og de nystartede. Som ny elev får man sig en ”buddy”, og du vil derfor også opleve at blive en del af holdet allerede på ankomstdagen.

OBS: Vi tilbyder desuden personalebolig - hvilket gør opstarten nem.

Fleksible arbejdsforhold, hvor du er en del af et stort hold med mange kompetencer at tage ved lære af. Vi giver plads til ambitioner og til at udvikle de færdigheder, der er størst passion for. Herudover kan vi som en større arbejdsplads tilbyde vagtplaner ud fra individuelle ønsker, hvad enten der skal tages hensyn til fritid, fritidsinteresser eller konkurrencer.
 

Storslået natur lige udenfor døren. Vores placering ved Skagerrak midt i det idylliske Gl. Skagen er ikke kun attraktivt for vores gæster. De rå og storslåede omgivelser bliver aktivt anvendt af personalet. Det er helt oplagt at udnytte løberuter gennem terrænet, MTB-spor i klitplantagen og de mange muligheder for aktiviteter på stranden/havet. Effekten af en gåtur gennem de karakteristiske landskaber skal bestemt heller ikke undervurderes. Herudover arrangerer vi ture med bl.a. indsamling af bær, urter, svampe og alt det andet unikke, som nærområdet har at byde på.

 
Indsigt og oplevelser
, som ingen andre kan tilbyde! Vi har en oprigtig begejstring for råvarer, vin osv. af allerhøjeste kvalitet, og vi har derfor et tæt samarbejde med særligt udvalgte leverandører. I den forbindelse arrangerer vi ture med fagligt indhold, både til lokale fiskere og niche producenter såvel som eksempelvis vingårde og Rungis i Frankrig. Til de ekstra eventyrlystne kan vi desuden via vores netværk tilbyde korte og længere praktikophold på flere af de bedste restauranter i verden.

Det allerbedste udstyr, lige fra køkkenknive til kogebord. Der er fokus på de helt små detaljer, og alt skal være i top. Det er derfor en nødvendighed ikke at gå ned på udstyr.

I 2023 har vi netop taget det nye hightech superkøkken i brug, køkkenet er hotellets hovedkøkken. Kun det bedste er godt nok, og blandt de nye features kan blandt andet nævnes intelligent loft, bordplader med temperaturstyring og meget mere. I hovedkøkkenet har restaurant Okè til huse, der tilberedes varme retter som serveres i morgenmaden og råvarer forarbejdes til Ruths Brasserie. Opvasken, det kolde køkken samt personalefaciliteterne er desuden renoveret og forbedret markant til glæde for både arbejdsgangene og arbejdsforholdene for hele personalet.

I 2021 blev hotellets Brasseriekøkken totalrenoveret, hvilket både har givet opdateret ”grej” og arbejdsglæde.

 

 
Viden om det hele. Vores faglige stolthed gør, at vi forholder os til det gode håndværk og kvalitetsprodukter. Hos os får du som kokkeelv erfaring i forhold til at arbejde med hele dyr og fisk, og vi giver dig indblik i de store og små sammenhænge. Vi giver dig herudover viden om bl.a. bagværk, konditorkunst og fermentering. Men også avancerede gastronomiske tekniker, som eksempelvis at koge en fond fra bunden samt personlige opskrifter og tricks. Vores tjenerelever får ligeledes indsigt i kokkenes dedikerede og daglige kvalitetsarbejde, og brasseriets nye retter prøvesmages eksempelvis løbende.

Et andet aspekt, hvor der ligeledes er tale om kvalitet fra øverste hylde er vores vinkort. En elevplads hos os giver med garanti en specialiseret viden om samspillet mellem mad og drikkevarer. Heriblandt vin, men også vores alkoholfri alternativer i Okê, som kreeres fra bunden, så hver saft er tilpasset smagsnuancerne i hver enkelt servering. Nysgerrighed og ønsket om at dygtiggøre sig kendetegner al personalet på Ruths Hotel. Det er derfor altid værdsat, når vores elever bringer nye idéer og inspiration i spil.

 

 

 

 

 

Vi tager løbende elever ind, både i hold og enkeltvis. I begge tilfælde tilpasser vi lærepladsen, så oplæring, skoleforløb
og læringsmål skræddersyes. Vi har for tiden elever i lære som konditor samt flere kokke og tjenere.

Se mere om de elevpladser, som Ruths Hotel tilbyder i øjeblikket:

 

>> Kokkeelev

>> Tjenerelev

 


 

Her kan du høre vores elever sætte deres egne ord på det at være elev på Ruths Hotel.
En læretid præget af ambitioner, fællesskab, de bedste råvarer, kvalitet og værtskab.

 

Rasmus - Kokkeelev

 


Mads - Tjenerelev

 


Caroline - Konditorelev

 Cecilie - Receptionistelev

 

Jonas er hotellets yngste elev. Han startede i tjenerlære i maj 2022, efter en sæson på ”gulvet i Ruths Brasserie” som runner. Forsmagen på tjenerfaget, gastronomien samt vinen hertil, og det sammenhold der er blandt personalet, gik rent ind i hjertet på Jonas. Så han greb chancen for at gå i lære, da muligheden bød sig. Jonas møder man altid med et stort smil på læben, og en naturlig motivation til at lære nyt og hjælpe gæster såvel som sine kollegaer.

Rasmus er kokkeelev og har været det siden marts 2022. Det der trak Rasmus til Ruths Hotel, var bl.a. det tårnhøje faglige niveau, de bedste råvarer og den praktiske erfaring med godt gammeldags håndværk. Den årlige elevtur er desuden en oplevelse, der både fagligt og socialt er et kæmpe plus.

Markus startede i lære som kok i juli 2022. Som kokkelev kommer man ”hele vejen rundt” lige fra det kolde køkken, opbakning og personalemad til Ruths Brasserie. Som noget særligt får man også erfaring med gastronomi på højeste niveau i den anmelderroste og prisbelønnede restaurant Okê. Især sidstnævnte tiltalte Markus og gjorde udfaldet for at han valgte Gl. Skagen og Ruths Hotel. Som kollega går Markus dedikeret til opgaven som udføres med største præcision, altid motiveret og med størst mulige læring for øje. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Markus er udvalgt som commis, når Jack Cramer deltager i den nationale udvælgelseskonkurrence til Bocuse d’Or.

Mads har været i lære som tjener siden maj 2021. Med stor faglig såvel som personlig interesse for vin, så har han allerede oparbejdet stor ekspertise. Han er eksempelvis involveret i udvælgelse af ny vin til Ruths Brasserie og Okê.

Cecilie har været receptionistelev siden april 2022. Cecilie brænder for god service og værtskab. Hun er en mester i at holde begge ben på jorden, selv i tilspidsede situationer, og så trives hun supergodt i hotellets fællesskab på tværs af afdelinger.

 

 

 

 

 


Gennem årerne har Ruths Hotel uddannet utallige kokke og tjenere, som har taget
karrieren videre i spændende stillinger hos restauranter på allerhøjeste niveau i ind-
 og udland. Der er også dem, der har startet sin egen restaurant eller ligefrem flere.
Det er ikke tilfældigt, og det skyldes den faglige indsigt, det høje tempo og den
store variation, som lige netop Ruths Hotel kan tilbyde.


Emma blev uddannet kok fra Ruths Hotel i febraur 2023. Efter endt læretid tog Emma et ophold i Italien på en Michelin-restaurant, hvorefter hun er taget videre på nye spændende eventyr. 

I klippet fortæller Emma sammen med Jack mere om, hvad der gør Ruths Hotel til en attraktiv elevplads. Eksempelvis den store variation i arbejdsopgaver, den høje kvalitet af råvarer og så selvfølgelig den tempofyldte sommersæson.

 


Cille blev uddannet kok fra Ruths Hotel i 2020. Foruden at have repræsenteret Danmark på kokkelandsholdet, har hun vundet en lang række konkurrencer i løbet af sin læretid. Så det med at få tilpasset elevforløbet ud fra den enkeltes ønsker og interesser har givet tydelige resultater - og trofæer.

Christina blev i sin tid udlært som kok under den mangeårige franske køkken-chef Michel Michaud. Efterfølgende har hun bl.a. uddannet sig yderligere på hotelskole i Schweiz. På nuværende tidspunkt er hun ansat hos Hotel D'Angleterre i København.