Følg sæsonerne og stemningen - i Gl. Skagen og på Ruths Hotel. Bliv tilmeldt vores nyhedsbrev.



 

På Ruths Hotel er ambitionen altid at levere kvalitet i alle aspekter. Nedenfor får du et lille indblik i det forarbejde og nogle af de valg, der er truffet, for at sikre højeste kvalitet. Herudover kan du læse mere om Ruhts Hotels historie illustreret af de billeder du sidder iblandt. God fornøjelse!


Emma Secher - senere Ruth
Den kun 22-årige Emma var sæsonansat på Jeckels Hotel hos Fru Nicoline Jeckel. Emma forelsker sig i den lokale skawbo Hans Christian Ruths, og parret gifter sig året efter jernbanens indvielse i Skagen. Emma og Hans Christian Ruth flytter sammen i et nybygget hus på en stor grund i byen, huset bliver kaldt Vesterhus. i 1904 åbner Emmer og Hans Christian et pensionat i eget hjem, alt imens de og datteren Dagmar tager ophold i udhuset. Allerede året efter udbygger parret Vesterhus grundet tidens stigende efterspørgsel på ferier på toppen af Danmark. Emma og Hans Christian driver sammen Ruths Hotel indtil Hans Christians død i 1934. Herefter driver Emma selv hotellet videre, med hjælp fra datteren Dagmar og svigersønnen Olaf, indtil sin død i 1942, dagen inden hendes 75-års fødselsdag.

Hans Christian Ruth
En ombejlet ungkarl der forelsker sig i Emma Secher, som befinder sig i Gl. Skagen grundet sæsonarbejde på Jeckels Hotel. Parret gifter sig og sammen etablere de pensionatet Vesterhus, som Emma insisterer på at udbygge. Sømanden som drømmer om at erhverve sig et større skib, søger i stedet arbejde ved redningsvæsnet som opsynsmand. Parret får i 1893 datteren Dagmar, som senere forelsker sig i en norsk sømand der redes i land ud for Skagen Kyst, af blandt andet Hans Christian Ruth. Hans Christian Ruths dør i 1934, hvorefter Emma Ruths selv driver hotellet videre.

Dagmar Ruth
Fødes i 1893 og vokser op som datter på Ruths Hotel. i 1909 forelsker hun sig i den norske sømand Olaf Dahler, som blev reddet i land ved skibsforliset selvsamme år. Parret gifter sig i 1912 og får tre sønner Hans Jørgen, Erling og Leif. I 1918 går Olaf Dahler i land permanent og sammen køber han og Dagmar Strandhotellet, som senere lægges sammen med Ruths Hotel.  I 1942, efter Emmas død, overtager parret driften af hele Ruths Hotel. På trods af krigen og ophør af rationsmærkerne i 1952, klarer hotellet sig godt og de talrige gæsterne vender tilbage. Dagmar har arvet sin fars uformelle og ligefrem tone og parret bliver hurtigt populære som det nye værtspar på Ruths Hotel. Dagmar dør 1974, de sidste 14 år driver hun hotellet uden sin afdøde mand Olaf, hvilket har kostet hende livsglæden og engagementet for hotellet.

Olaf Dahler
Er en 22-årig norsk sømand driver i land ved Gl. Skagen efter et skibsforlis i en vinterstorm. Sømanden reddes i land af redningstjenesten under ledelse af Hans Christian Ruths, som senere indlogerer sømanden på Ruths Hotel. Den 16-årige Dagmar forelsker sig i sømanden. Han må efter en tid i Gl. Skagen desværre til søs igen, men han besøger dog jævnligt Gl. Skagen og Dagmar. De gifter sig i 1912, men først i 1918 går han i land og samtidig køber parret Strandhotellet, der efter få år ligges sammen med Ruths Hotel. Sammen får parret de tre sønner Hans Jørgen, Erling og Leif. 

Sønnerne Hans Jørgen, Erling og Leif

Det er den yngste søn Erling, der køres i stilling som arvtager af Ruths Hotel. Han opnår blandt andet en stilling på det anerkendte D’Angleterre i København. Leif når dog desværre kun at drive hotellet videre i 4 år efter at Dagmar er gået bort, da han i en ung alder dør i 1978. Det var ligeledes en tragisk skæbne for den ældste søn Hans Jørgen, der i 1942 dør af bughindebetændelse i England, hvor han er strandet som sømand, grundet krigen. Den mellemste søn Erling, betegnes som lidt af en særling, han beskæftiges på familiens hotel som hotelkarl. Ingen af de tre sønner får børn, og herved er der i familien ingen arvetagere af Ruths Hotel.

 

Bagværk

Som et fast element i Ruths kvalitetsoplevelse er vores morgenbrød og kager. Bag facaden arbejder de dedikerede bagere og konditorer hver dag for at sikre det bedst mulige produkt for alle vores gæster. Al morgenbrød bages hver dag i vores eget bageri på Strandhotellet. Som en naturlig del af arbejdet er desuden et fokus på konstant at udvikle kvalitet og sortimentet af vores bagværk. Det klassiske såvel som surdejsbageri og nye tendenser. Bageriet leverer brød til både morgenmaden, Ruths Brasserie, Restaurant Okè samt til morgenbrødsudsalget.

Marmelade

Den franske mesterkok Michel Michaud sat sit præg på Ruths Hotel på mange forskellige måder, og dette gør sig også gældende for morgenmaden. Her finder du nemlig et større udvalg af marmelader, der alle er udviklet af franskmanden selv. Vi tilbyder herudover vores hjemmelavede granola, youghurt, nøddecreme og "Sørens lemoncurd". Som navnet antyder er det køkkenets souschef Søren, der i årevis har forfinet smagen til perfektion.

Appelsinjuicen der serveres ved ankomsten i Dagmarsalen, er juice af friskpresset appelsiner. Appelsinerne er nøje udvalgte og kvalitetstestet på markedet i Frankrig og leveres flere gange ugentligt af Peter Paris.

Æblemosten på buffeten er derimod nordjysk. Den stammer fra æbleplantagen i Skørping, lavet på Rød Aroma og så er den u filtreret, bedre bliver det ikke.

Ruths vitaminshot, dagens boost, vores hele egen og hjemmelavede rødbedeshot. Foruden rødbede består saften af appelsin, lime, ananas og ingefær.

Ikke "bare" smør

Vores smør er helt vores egen, og fås kun på Ruths Hotel. Udviklet i samarbejde med Åbybro Mejeri og produceret selv samme sted. Opskriften tager udgangspunkt i mejeriets gammeldags kærnet smør med et tvist via den franske salt: fleur de sel fra Guérande. Det hele er gennemtestet, prøvesmagt og justeret af Jack Cramer med udgangspunkt i et kompromisløst produkt, til anvendelse over hele hotellet; morgenmad, brasserie og Okê.