På Ruths Hotel er ambitionen altid at levere et komprimiløst produkt i matchende omgivelser. Her får du en gennemgang i nogle af de valg der er truffet, for at garantere højeste kvalitet, samt en gennemgang af hirsorien illustereret på de billeder du sidder iblandt. 


Emma Secher - senere Ruth
Den kun 22 årige Emma var sæsonansat på Jeckels Hotel hos Fra Nicoline Jeckel. Emma forelsker sig i den falterede skagbo Hans Christian Ruths, parret gifter sig året efter jernbanens invigelse i Skagen. 
Emma og Hans Christian Ruth flytter sammen i et nybygget hus på en stor grund i byen, huset bliver kaldt Vesterhus. i 1904 åbner Emmer og Hans Chistian et pensionat i eget hjem, alt imens de og datteren Dagmar tager ophold i udhuset. Allerede året efter udbygger parret Vesterhus grundet tidens stigende efterspørgsel på ferier på toppen af Danmark.

Emma og Hans Christian driver sammen Ruths Hotel indtil Hans Christians død i 1934. Herefter driver Emma selv hotellet videre, med hjælp fra datteren Dagmar og svigersønen Olaf, indtil sin død i 1942, dagen inden hendes 75 års fødselsdag.
 

Hans Christian Ruth
Er den ombejlede ungkarl som forelsker sig i Emma Secher, som befinder sig i Gl. Skagen grundet sæsonarbejde på Jeckels Hotel. Parret gifter sig og sammren etablere de pensionatet Vesterhus, som Emma insistere på at udbygge. Sømanden som drømmer om at erhverve sig et større skib, søger i stedet arbejde ved redningsvæsnet som opsynsmand. Parret får i 1893 datteren Dagmar, som senere forelsker sig i en engelsk sømand som ilandredes af blandt andet Hans Christian Ruth. Hans Christian Ruths dør i 1934, hvorefter Emma Ruths selv driver hotelelt videre.

Dagmar Ruth
Fødes i 1893 og vokser op som datter på Ruths Hotel. i 1909 forelsker hun sig i den engelske sømand Olaf Dahler, som blev reddet i land ved skibsforliset salvsamme år. Parret gifter sig i 1912 og får igennem tilværelsen 3 sønner Hans Jørgen, Erling og Leif. I 1918 går Olaf Dahler i land permanent og sammen køber de Strandhotellet, som senere slåes sammen med Ruths Hotel.  I 1942, efter Emmas død, overtager parret driften af hele Ruths Hotel. På trods af krigen og ophør af rationsmærkerne i 1952, klare hotellet sig godt og de talrige gæsterne vender tilbage. Dagmar har arvet sin fars uformelle og ligefrem tone og parret bliver hurtigt populære som det nye værtspar på Ruths Hotel. Dagmar dør 1974, de sidste 14 år driver hun hotellet uden sin afdøde mand Olaf, hvilket har kostet hende livsglæden og engagementet for hotellet.

Olaf Dahler
Er en 22 årig engelsk sømand for driver i land ved Gl. Skagen efter et skibsforlis i en vinterstorm. Sømanden reddes i land af redningstjenesten under ledelse af Hans Christian Ruths, som senere indlogere sømanden på Ruths Hotel. Den 16 årige Dagmar foreslsker sig i sømanden, desværre må han til søs igen, han besøger dog jævnligt Gl. Skagen og Dagmar. De gifter sig i 1912, men først i 1918 går han i land samtidig køber parret Strandhotellet, som efter få år ligges sammen med Ruths Hotel. Sammen får parret de 3 sønner Hans Jørgen, Erling og Leif. Olaf dør pludselig i 1960, det bliver skælsættende for Ruths Hotel, da Dagmar påvirkes i en sådan grad af dødsfaldet, at hun bliver syg.

Sønneerne Hans Jørgen, Erling og Leif
Den ældste søn Hans Jørgen dør i 1942 af bughindebetændelse i englang, hvor han er strandet som sømand, grundet krigen.

Den mellemste søn Erling, betegnes som lidt af en særling, han beskiftiges på familiens hotel som hotelkarl. 

Den yngste søn Erling derimod, køres i stilling som arvetager af Ruths Hotel, blandt andet opnår han en stilling på det anerkendte D`angleterre. Leif når desværre kun at drive hotellet videre i 4 år, efter Dagmars død, før han selv dør i 1978.

Som et fast element i Ruths kvalitetsoplevelse er vores morgenbrød og kager. Bag facaden arbejder de dedikerede bagere og konditorer hver dag for at sikre det bedst mulige produkt for alle vores gæster. 

Al morgenbrød bages hver dag i hotellets eget bageri. Som en naturlig del af arbejdet er desuden et fokus på konstant at udvikle kvalitet og sortimentet af vores bagværk. Det klassiske såvel som surdejsbageri og nye tendenser. Bageriet leverer brød til både morgenmaden, Ruths Brasserie, Restaurant Okè samt til morgenbrødsudsalget. 

Som så mange andre steder i gastronomien på Ruths Hotel, så har den franske kok Michel Michaud sat sit præg herpå, dette gør sig også gældende i morgenmaden. Her finder du nemlig et størreudvalg af den gode Michauds mamelader, alle udviklet og produeret af franskmanden ham selv. 

Sørens lemoncurd er, som navnet antyder det, Sørens helt egen lemoncurd, lavet ud fra filosofien om, at kun det bedste er godtnok.

Vores smør er helt vores egen, og fåes kun på Ruths Hotel. Udviklet i samarbejde med Åbybro Mejeri og produceret selv samme sted. Opskriften tager udgangspunkt i mejeriets gammeldagskernet smør med et tvist den franske salt: fleur de sel fra Guérande. Det hele er gennemtestet, prøvesamgt og justeret af Jack Cramer med udgangspunkt i et kompromiløst produkt, til anvendelse over hele hotellet.

 

 

 

 

 

Vi tager løbende elever ind, både i hold og enkeltvis. I begge tilfælde tilpasser vi lærepladsen, så oplæring, skoleforløb
og læringsmål skræddersyes. Vi har for tiden elever i lære som konditor samt flere kokke og tjenere.

Se mere om de elevpladser, som Ruths Hotel tilbyder i øjeblikket:

 


Caroline er vores elev i konditoriet. Det var muligheden for at opnå ekspertise med alt fra klassisk bagerhåndværk til kreativ "gourmet-dessert", som fik Caronline til at søge læreplads på netop Ruths Hotel tilbage i september 2020.

Emma er én af vores talentfulde kokkeelever, og hun startede helt tilbage i januar 2020. 

I klippet fortæller hun sammen med Jack mere om, hvad der gør Ruths Hotel til en attraktiv elevplads. Eksempelvis den store variation i arbejdsopgaver, den høje kvalitet af råvarer og så selvfølgelig den tempofyldte sommersæson.

Mads har været i lære som tjener siden maj 2021. Med stor faglig såvel som personlig interesse for vin, så har han allerede oparbejdet stor ekspertise. Han er eksempelvis involveret i udvælgelse af ny vin til Ruths Brasserie og Okê.

 

 

 

 

 


Gennem årerne har Ruths Hotel uddannet utallige kokke og tjenere, som har taget
karrieren videre i spændende stillinger hos restauranter på allerhøjeste niveau i ind-
 og udland. Der er også dem, der har startet sin egen restaurant eller ligefrem flere.
Det er ikke tilfældigt, og det skyldes den faglige indsigt, det høje tempo og den
store variation, som lige netop Ruths Hotel kan tilbyde.

Et par gode eksempler:

Cille blev uddannet kok fra Ruths Hotel i 2020. Foruden at have repræsenteret Danmark på kokkelandsholdet, har hun vundet en lang række konkurrencer i løbet af sin læretid. Så det med at få tilpasset elevforløbet ud fra den enkeltes ønsker og interesser har givet tydelige resultater - og trofæer.

Christina blev i sin tid udlært som kok under den mangeårige franske køkken-chef Michel Michaud. Efterfølgende har hun bl.a. uddannet sig yderligere på hotelskole i Schweiz. På nuværende tidspunkt er hun ansat hos Hotel D'Angleterre i København.