Badepensionatet Vesterhus er her det hele startede i 1904. I dag fungerer bygningen som hovedbygning for Ruths Hotel, og det er her såvel Brasserie, terrassen, gourmet restaurant, reception, saloner, pejsestue og wellnessfaciliteter befinder sig. Der er 25 værelser i hovedbygningen.

Kunstnerhuset ligger lige overfor receptionen i hovedbygningen. Her findes både almindelige dobbeltværelser og lejligheder, som er egnet til, når hele familien er afsted, eller når vennepar ønsker at være sammen på opholdet på Ruths Hotel. Alle værelser i Kunstnerhuset har egen indgang, lejlighederne via egen terasse mod syd, og dobbeltværelserne med en lille lækrog mod nord. I kunstnerhuset er det tilladt at medbringe hund/kat. Der er 4 værelser og 3 lejligheder i Kunstnerhuset.

Strandhuset ligger ca. 100 meter fra hovedbygningen. Her findes både almindelige dobbeltværelser og lejligheder, som er egnet til, når hele familien er afsted, eller når vennepar ønsker at være sammen på opholdet på Ruths Hotel. Alle værelser i Strandhuset har egen indgang, lejlighederne via egen terasse mod syd, og dobbeltværelserne via lille terrasse mod nord. Her er fred og ro og idyl blandt klitter, marhalm og hybenroser. Der er 6 værelser og 6 lejligheder i Strandhuset.

Strandhotellet er det romantiske badehotel fra 1910 der stadig står i samme charmerende stil som dengang. Her kan livet nydes i rolige og smukke omgivelser og man kan selv brygge sig en kop kaffe og sætte sig med en god bog i dagligstuerne der er til fri afbenyttelse. Der er 8 værelser på Strandhotellet.